Instal·lacions

Les instal·lacions del nostre centre de dia estan ubicades al districte de Navas-La Sagrera de Barcelona, al carrer Sant Antoni Maria Claret 412, a 5 minuts a peu de la parada de metro de Navas.

Comptem amb unes instal·lacions de 210 metres quadrats, dividides en 7 espais: sala general, espai polivalent, sala d’infermeria, office, lavabos, dues dutxes adaptades i un despatx de direcció i administració.

L’estructura arquitectònica està dissenyada per a l’activitat de servei assistencial com a centre de dia per a la gent gran i totes les instal·lacions compleixen els requisits tècnics i arquitectònics establerts per la Generalitat; és a dir, per la normativa reflectida a l’Ordre de 15 de juliol de 1987, Annex 2 de condicions materials mínimes, al Decret 135/1995 de Barreres Arquitectòniques, al Decret 182/2003, de 22 de juliol, de serveis d’acolliment diürn de centres de dies per a gent gran, al Decret 284/1996, modificat pel Decret 176/2000 del Sistema Català de Serveis Socials, i especialment, per l’Ordre ASC/32/2008, de 23 de gener, per a l’acreditació entitats col·laboradores amb els serveis socials.

Sala General

Espai ampli i ben il·luminat destinat a activitats de la vida diària dels usuaris. En aquesta sala fem els tallers, els àpats i les activitats lúdiques i socials, i posem a disposició dels usuaris i usuàries tot tipus de recursos per utilitzar quan vulguin: llibres, revistes, jocs, quaderns, colors, màquina de cosir i tot tipus de material d’estimulació. També hi ha una part més apartada amb butaques reservades per al descans.

Espai polivalent

Espai destinat a les activitats de fisioteràpia, teràpia d´estimulació cognitiva i artteràpia. Disposem de màquines de pedalar, anelles de fitness, barres, tubs de piscina i tota una sèrie de materials per poder fer exercicis de recuperació i manteniment.

Office

Espai habilitat per manipular i emmagatzemar els aliments, complint amb totes les mesures de seguretat i higiene. És un espai obert a la vista dels usuaris. El centre de dia ofereix tots els àpats (esmorzar, dinar, berenar i sopar), tenint en compte les necessitats mèdiques i preferències personals dels usuaris.

Sala d'infermeria

Espai amb una llitera i material per poder dur a terme les tasques d’infermeria: administració de la medicació, control de la tensió, del pes, cures, etc.

Lavabos i dutxes adaptades

Espai reservat a la higiene personal: lavabo, dutxes adaptades, canvi de compreses, roba neta, etc. El nostre equip també dona suport als usuaris en el control d’esfínters (recordatori, supervisió i ajuda).

Despatx per a consultes

Espai reservat per a l’administració del centre i les consultes de les persones usuàries i les seves famílies. Al centre oferim orientació davant d’un diagnòstic recent de deteriorament cognitiu, Alzheimer o qualsevol forma de demència, donem suport emocional a les persones afectades i als seus familiars, i consells a les persones que exerceixen de cuidadors principals. També orientem i acompanyem en la sol·licitud de tràmits per obtenir la plaça pública.